Aineisto-ohjeet

Tarkistamme aina aineiston laadun ennen painotyötä, jotta laadusta tulee paras mahdollinen!

Ennen kuin lähetät aineiston painoon, tarkistathan tällä sivulla eritellyt aineisto-ohjeet parhaan painolaadun varmistamiseksi. Mikäli aineiston kanssa tulee epäselvyyksiä tai ongelmia, ole meihin yhteydessä sähköpostilla myynti@painatuskeskus.com tai soittamalla numeroon 020 7311 900.

Aineiston laatu

Painoon menevien kuvien resoluution
tulee olla vähintään 300 dpi
ja CMYK-värimuodossa.

Aineiston toimitus

Aineiston voi toimittaa meille tuotekorteilta löytyvistä sinisistä latauslinkeistä tai sähköpostilla tai Wetransfer palvelun kautta. Mikäli tiedosto ei ole yli 200Mt, suosittelemme käyttämään tuotesivulta löytyvää latauslinkkiä.

Ohjeita aineiston organisointiin

Nimeä aineistokansio selkeästi, esim. NimiEsite. Työskennellessäsi pyri pitämään aineiston kaikki tiedostot samassa kansiossa tai saman kansion alakansioissa. Kopioi kuvatiedostot ennen painotyöhön sijoittamista samaan kansioon. Jos sinulla on monia eri versioita aineistosta, nimeä ne siten, että viimeisin tiedosto on helposti tunnistettavissa, vaikka versionumeron perusteella. Kun työ on valmis, voi nimeksi antaa esim. EsitePainoon.ind.

Tiedostomuodot ja värit

Suosimme tiedostomuotoja TIFF, JPG, EPS, ja PSD. Kuvien resoluution tulee olla vähintään 300 dpi. Muista määrittää kuvat CMYK-värimuotoon, jolloin vältytään yllätyksiltä painossa. Suosittelemme kuville TIFF tallennusmuotoa. Vältä JPG-pakkausta, sillä se heikentää kuvan laatua. Logot voit toimittaa vektorimuotoisina, esim. Corel Draw tai Freehand -dokumentteina, sekä yleisimpinä vektoritiedostoina (WMF,EPS, AI, DXF yms.)

Fontit ja kirjasimet

Fontit on syytä konvertoida eli muuttaa poluiksi, varsinkin jos käytät ns. tietokoneen omia fontteja.

Leikkuuvarat

Julkaisun koko on puhtaaksileikattu koko. Leikkuuvaroja tarvitaan silloin, jos painotyössäsi on ns. jatkuva väripinta eli väri jatkuu reunoihin asti. Leikkuuvarat on syytä jättää painotyön kaikille reunoille. Leikkuuvarojen tulee olla vähintään 3 mm.